De rondetafel van de nieuwe boeren + infosessie landbouwtestsite Graines de Paysans

06/10/2021

  15:00 - 18:00

 Het Neerhof, Neerhofstraat 2, 1700 Dilbeek


Brussel de kost geven, dat is een stiel… die erg zinvol is en waar toekomst in zit, maar het is ook erg veeleisend en de uitdagingen zijn groot ! Rondetafel met stadslandbouwers, geanimeerd door Julie Hermesse die hun parcours volgde vanaf 2016. (FR)

Wil je stadsboer worden en/of een rol spelen in de stadslandbouw ? Dit moment zal je toelaten om kennis te maken met boeren die zich al gevestigd hebben en te luisteren naar hun ervaringen, tips en advies. Je ontdekt ook de Landbouwtestsite van Graines de Paysans in Anderlecht, waar plaats vrijkomt voor nieuwe boeren die hun professionele activiteit willen uittesten.

Wil je een programma ontwikkelen om de lokale stadslandbouw te ondersteuen en wil je graag meer weten over je doelpubliek, om je project er nauwer op aan te sluiten? Profiteer van de gelegenheid om meer te weten te komen over de nieuwe spelers op het vlak van stadslandbouw.

Ben je zelf boer en wil je jouw standpunt en/of getuigenis met ons delen? Wissel van gedachten met collega’s en laat je stem horen tegenover publieke actoren die je kunnen ondersteunen.

Programma:

  • 15u-15u30 : Voorstelling van het project Graines de Paysans (landbouwtestsite);
  • 15u45-17u45 : Getuigenissen en debatten tussen jonge boeren die de voorbije 6 jaar opgestart hebben, hun ervaringen, illusies, realiteit, dromen en wensen voor de toekomst. Geanimeerd door Julie Hermesse, schrijfster van het boek “Des maraîchers dans la ville” (2018) & antropologe, die hun trajecten volgt sinds 2016.
  • 17u45-18u : Voorstelling van het boek Agropolis, over het project BoerenBruxselPaysans en de toekomst van stdslandbouw in Brussel
  • 18u-19u : Drink

INSCHRIJVEN