Een methode om m’n economische resultaten op te volgen als tuinbouwer of kruidenkweker

13/02/2020

  14:00 - 17:30

 Le Début des Haricots - SeeU - Batiment A, 2ème étage, 8 rue Fritz Toussaint, 1050 Ixelles


S'INSCRIRE

Ontdek deze tool, die je al vanaf volgend seizoen kan in gebruik nemen, om je economische resultaten op te volgen en geleidelijk te verbeteren.

In Brussel springen de stadslandbouwprojecten als paddestoelen uit de grond. De economische modellen waar deze bedrijven op steunen zijn vaak complex, breekbaar en dus weinig winstgevend. In het milieu weet iedereen dat het financieel beheer van een gediversifieerde boerderij ingewikkeld kan zijn, maar essentieel is om de juiste beslissingen te nemen en en je opbrengst jaar na jaar te zien toenemen.

De producenten hebben hun handen vol en nemen niet altijd de tijd om hun resultaten te analyseren. Vandaag bestaan er heel wat tools en methodes voor tuinbouwers. Die laten toe om per seizoen gegevens in te voeren en die ’s winters te analyseren, om zo de juiste beslissingen te kunnen nemen voor het daaropvolgende seizoen.

Nous proposons une après-midi d’explication afin que vous puissiez utiliser cette méthode dès la saison prochaine. Par la suite, les données pourront être valorisées lors d’ateliers d’analyse collective et de comparaison des résultats entre les projets et au cours des années de production, propice à l’entraide et à la collaboration entre les maraîchers dans les prises de décision et le développement des stratégies de chacun.