De ateliers van BoerenBruxselPaysans

De komende maanden stelt BoerenBruxselPaysans een cyclus voor van workshops, ontmoetingen en uitwisseling rond de kwestie van de juiste prijs in de sector van duurzame landbouw en voeding in Brussel. In dit kader organiseren we 5 workshops met sprekers van allerlei pluimage. De ateliers richten zich tot projectmedewerkers uit de sector van duurzame landbouw en voeding in Brussel.

Gratis – schrijf vooraf in (beperkt aantal plaatsen)

 

LOKALE FAIRTRADE
HANDLEIDING

7 oktober 2019

Een workshop – ontmoeting met producenten die gekozen hebben voor een fairtrade-aanpak binnen hun commercialisering. Ben je actief in voedselverwerking, distributie of horeca? Heb je interesse om fairtraderelaties aan te knopen met lokale leveranciers? Dan ben je welkom!

INSCHRIJVEN


 

IK BEN ZO KLEIN, AAN WIE MOET IK VERKOPEN?
KLEINE TELERS, GROTE ALTERNATIEVEN!

7 november 2019

Bezoek – ontmoeting voor Brusselse tuinboeren met interesse voor vernieuwende kanalen voor commercialisering en alternatieve modellen om prijzen vast te leggen.


WERKEN MET LOKALE LEVERANCIERS
EEN HAALBARE DROOM

9 december 2019

Efficiëntie, rentabiliteit en samenwerken met kleine, lokale leveranciers op elkaar afstemmen, kan dat? Workshop en ontmoeting rond de keuze voor multiple sourcing bij de bevoorrading via duurzame spelers op het vlak van voedselverwerking en distributie.


Hoe bepaal je de verkoopsprijs ?

27 januari 2020 (te bevestigen)

Workshop – presentatie van tools en methodes om de juiste prijs te berekenen in een duurzame voedingsketen.


EN WAT ZIJN DE ECONOMISCHE RESULTATEN ?

13 februari 2020

Workshop – presentatie van een financiële tool die aangepast is aan gediversifieerde tuinbouwprojecten.