De week van BoerenBruxselPaysans op het Festival Brusselse Kost

Van 2 tot 10 oktober 2021 organiseert BoerenBruxselPaysans een week vol activiteiten voor professionelen en het grote publiek in het kader van het Festival Brusselse Kost/Nourrir Bruxelles.

BoerenBruxselPaysans, een toonaangevend project voor de overgang naar duurzame voeding in Brussel dat als doelstelling heeft projecten te doen bloeien rond de productie, verwerking en verdeling via korte ketens van lokaal, gezond en kwalitatief voedsel, dat toegankelijk is voor alle Brusselaars, werd opgestart in 2015 en loopt af in 2021 (op een paar investeringen na die doorlopen tot in 2023).

Voor de gelegenheid en om de fakkel door te geven aan alle nieuwe en bestaande initiatieven die de dynamiek van het project zullen voortzetten, organiseren we van 2 tot 10 oktober 2021 een week vol activiteiten voor professionelen en het grote publiek.

KOM NAAR HET PLATTELAND VAN ANDERLECHT EN NEEM DEEL AAN ALLERLEI ACTIVITEITEN!

Op 2 oktober geeft onze landbouwtestsite Graines de Paysans de aftrap met een groot feest op het veld. De hele week kan je de moestuinen van onze Brusselse boerkozen verkennen, te voet of met de fiets, op allerlei manieren. We organiseren ook een aantal ontmoetingen; Julie Hermesse zal een gesprek animeren met de boeren en de Facilitator voor Stadslandbouw verzamelt de Brusselse spelers van de ruimtelijke ordening op 7 oktober.

Deze activiteiten kaderen ook in het Festival Brusselse Kost/Nourrir Bruxelles, dat van 16 september tot 16 oktober 2021 een reeks activiteiten, ontmoetingen, debatten, workshops, conferenties, bezoeken, avonden en markten zal organiseren rondom de transitie van het voedingssysteem in Brussel.

PROGRAMMA

Geen activiteiten